Bejelentés


Bach Virágterápia Aranyosi Éva kineziológus oldala

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
A Bach-virágerápia folyamata

A lelki problémával küzdő páciens felkeresi a számára legszimpatikusabb Bach-virágterapiás szakembert, akiről, vagy hallott már valamit, vagy egyszerűen, úgy érzi, ő lesz az, aki segíteni tud neki.

A terápia alkalmanként kb. 1 órás beszélgetés, ahol a beszélgetést kérő útkereső elmondja milyen problémák gyötrik az életben. A terapeuta, először is életmód tanácsot ad, arra nézve, hogy milyen módon tud a kereső szembenézni a problémáival és megoldani azokat.

Semmiképpen nem arról van tehát szó, hogy a terapeuta átveszi a felelősséget a pácienstől. Éppen ellenkezőleg, segítséget nyújt abban, hogy miként képes tudatosan saját maga felelősséget vállalni az életében kialakul helyzetért.

Az első beszélgetés alkalmával a terapeutával együtt kiválasztják azokat az alapszereket, amik az éppen aktuális problémákra kínálnak segítséget.

Soha nem a testi tünet, vagy a valamikori múltbéli helyzet a meghatározó, hanem a jelen problémák.

A testi betegség esetén is az a fontos, milyen lelki reakciókat vált ki:

* Türelmetlenség
* Idegesség
* Magábazárkozóttság
* Félelem
* Depresszió
* stb...

A kiválasztott Bach virágesszenciákból a terapeuta tiszta vízbe csepegtet 3-3 cseppet.

Az első alkalommal ez általában 5 féle virágesszenciát jelent. Az így készült keveréket kell a páciensnek napi 3 * 4 csepp formájában a szájába cseppenteni.

Ekkor a megfelelő szerek hatására elindul a gyógyulási folyamat, melyek hatásairól a „Tipikus reakciók" menüpontban olvashat.

A Bach virágterápia nem hatóanyag elvű terápia, így semmilyen mellékhatása nincs.

Nyugotan kiegészíthet más egyéb terápiákat, azok nem rontják le a hatását. Azonban ahhoz, hogy a tényleges hatás igazán mérhető legyen érdemes egyféle rezgésterápiát alkalmazni, kiegészítve valamilyen fizikai, vagy egyéb mozgás terápiával.

A kapott oldat általában 4-5 hétre elegendő, így a szer elfogyása után kontroll beszélgetésre van szükség mely során a terapeuta segítségével tisztázzák a kialakult új lelki állapotot, és szükség szerint új keveréket állítanak össze, amiben részben benne vannak az előző szerek, mint ismétlő rezgések, másrészről pedig kikerülnek bizonyos problémák, amik csak elfedtek egy mögöttük lévő másikat.

Semmiképp nem az a cél, hogy a páciens évekig terápiára járjon. A legjobb esetben már az első keverék után jelentős javulás észlelhető, de az is előfordulhat, hogy néhány alkalommal még meg kell beszélni a felmerülő újabb problémákat.


Aranyosi Éva kineziológus, Bach virágterapeuta
Rendelő: Újpesti Gyermek és Ifjúsági Ház
1042 Budapest, István út 17-19. I. emelet 110.
Bejelentkezés: 06 30 637 2022
E-mail: kineziologia@invitel.hu

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!